Krispig räkmacka

Förr skulle räkmackor göras på tekakor. Mjukt, menlöst och ärligt talat inte ens gott. Med ett frasigt, rostat bröd i botten blir klassikern desto bättre.

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-05-26 00:17
Lassa på ganska ordentligt med sallad och snåla framför allt inte på räkor. Det ska vara lite på gränsen till överlast för att ögat ska lockas lika mycket som smaklökarna. Gör så här: 1. Skär upp gurka, tomater och citron. Se till att äggen är hårdkokta, kalla och skalade. Frysta räkor måste ges tid att tina i sin egen takt i kylskåp. Varmvatten och andra tokigheter ger garanterat smaklösa skaldjur. 2. Rosta bröden och låt dem ligga någon minut innan du börjar lägga samman mackorna. Inled med en klick majonnäs mitt på mackan och fördela räkorna över. Om du lägger mackan på den tallrik den ska serveras gör det inget om en och annan räka ramlar av. 3. Garnera upp med ägghalvor, blad, grönsaker, dill och citron. Servera bums.
Recept
För 4 personer 4 stora skivor gott, halvljust bröd 4 msk majonnäs 600 g skalade räkor 2 hårdkokta ägg blandad sallad (finns utmärkt blandad sallad färdig i påsar) 1 bit gurka 2 tomater dill 1 citron
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om