Krusbärsflarn

Ta vara på bären som finns i trädgården och baka en härlig krusbärstårta till dagens namnsdagsbarn.

Foto: Dan Strandqvist

Dagens recept2009-08-04 00:16

Gör så här:
1. Kör samman en mördeg i matberedaren, det vill säga smörbitar, vetemjöl och socker. Avsluta med äggula och se till att degen blir helt genomarbetad. Lägg svalt en stund innan degen kavlas ut och släpps ner i en låg, lätt smord pajform. Låt degen gå upp en bit efter pajformens kanter.

2. Ansa och skölj krusbären. Torka dem på hushållspapper eller handduk och lägg dem sedan i ett tätt lager på degen. Grädda krusbärstårtan i 175 graders ugn cirka 15-20 minuter.

3. Koka upp vatten och gelésocker i kastrull och sjud någon minut. Skeda på gelésockret flödigt så krusbären dränks i glasyren. Kyl krusbärstårtan före servering. Bjuds med vaniljglass eller vispad grädde. Både glass och grädde kan smaksättas med några matskedar punsch.

Recept

För 6-8 personer, 1 tårta
Till tårtbotten:
4 dl vetemjöl

5 msk strösocker

200 g smör

1 äggula

Till fyllning:

1 liter krusbär

1 dl gelésocker

1 dl vatten

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om