Kyckling med ljus apelsinsås

Kycklingfilé är visserligen en bit fågel men smaken är snudd på obefintlig. Här ger vi pippin en chans med apelsin, grönpeppar och vinäger. Gott blir det med lätt syrlighet och pepparsmak, precis som jag vill ha min mat.

Foto: Dan Strandqvist

Dagens recept2010-01-20 17:09

Gör så här:

1. Tvätta apelsinen till såsen noga. Skär loss och strimla det yttersta skalet med vass kniv. Dela och pressa saften ur frukten.

2. Koka upp grädde, vatten, saften från apelsinen och kycklingfond. Tillsätt hackad grönpeppar, strimlat apelsinskal och vitvinsvinäger. Koka upp och red av med majsstärkelse. Sjud såsen fem minuter. Smaka av med salt. Koka pasta och ärter.

3. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja. När filéerna fått färg runt om sänks värmen till lägsta nivå och den fortsatta tillagningen sker under lock till dess kycklingen är helt genomstekt.

Recept

25 minuter

4 portionsstora
kycklingfiléer

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

pasta

Till såsen:

2 dl grädde

2 dl vatten

1 apelsin

1 msk koncentrerad
kycklingfond

1 msk grönpeppar i lag

1/2 msk finstrimlat
apelsinskal

1 msk vitvinsvinäger

majsstärkelse

salt

Att äta till:

ärter

1 apelsin

sallad

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om