När det är sol och varmt ute vill man inte stå inne vid spisen över en ångande soppgryta. Då ska det vara snabblagad mat. Här har vi kortat ner tillagningstiden betydligt, så att du kan njuta av sommaren extra mycket.
Gör så här:
1. Skär köttet i drygt centimeterstora bitar. Koka bitarna i en dryg halvliter vatten smaksatt med en köttbuljongtärning. Beräkna koktiden till 10-15 minuter.
2. Skala och skär morot, rotselleri, palsternackor och lök i mindre bitar. Hacka timjan och chili. Fräs smör och mjöl i en rymlig kastrull, vänd ner grönsakerna och avsluta med silad buljong från köttet samt lika mycket vatten. Lägg i en till buljongtärning och låt allt koka upp och sedan sjuda sakta i cirka 8-10 minuter. Kontrollera att rotsakerna är mjuka, men med tuggmotstånd. Tillsätt köttet och ge soppan ett uppkok innan den smakas av med salt och serveras.