Limekryddad kapkummel

Lime är en underbar krydda som får vilken vardagsfisk som helst att stiga i graderna. Här dundrar vi på med både lime och citron för att få smakerna dit vi vill.

Foto: Dan Strandqvist

Dagens recept2009-12-02 09:30

När man steker panerad fisk kan man pressa lime, eller citron, över den redan i pannan. Men spara lite rivet skal till sista smaksättningen. Där gör skalraspet underverk, jag lovar.

Gör så här:

1. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och till sist veteströbröd. Salta och peppra lätt. Riv det yttersta gröna skalet från 2 limefrukter.

2. Rör ned fullkornscouscous i kokande vatten och låt det dra på eftervärmen i 5 minuter. Fluffa upp couscousen med gaffel samtidigt som en matsked citronkryddad olivolja ringlas över.

3. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja, cirka 2 minuter per sida. Pressa över saften från limefrukterna mot slutet. Lägg upp fisken på en bädd av couscous och fördela limeskalen över. Garnera med dill och bjud mer lime och ärtor till.

Recept

För 4 personer

Tid: 25 minuter

500 g kapkummelfilé

3 msk vetemjöl

1 ägg

1 1/2 dl veteströbröd

salt och peppar

smör och rapsolja

2 limefrukter

Att äta till:

fullkornscouscous

1 msk olivolja med
citronsmak

ärtor

lime

dill

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om