Örtkryddade rotsaksbiffar med potatismos

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-02-25 00:15
Rotsaker är inte bara gott, nu är det dessutom trendigt att laga på det som vuxit till sig i backen. Här blir det rotsaker för hela slanten. Kryddningen är spännande med en doft av det indiska köket, örter och vitlök. Och därtill ett hemlagat mos smaksatt med muskotnöt. Skala rotsakerna. Skär potatisen till moset i bitar som får koka mjuka i osaltat vatten (salt gör moset klistrigt). Riv övriga rotsaker grovt. Strimla purjolöken fint, pressa vitlöksklyftorna och blanda med de rivna rotsakerna. Tillsätt ägg, tandoorikrydda, rosmarin, salt och peppar. Forma små biffar som steks i rapsolja. Slå av vattnet och mosa potatisen. Vispa ner kokande mjölk och smaka av med salt, vitpeppar och riven muskotnöt.
Recept
4 personer
8 medelstora potatisar, helst av mjölig sort 4 morötter 1 palsternacka 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 2 ägg 1 msk tandoorikrydda 1 msk finhackad rosmarin salt och peppar rapsolja till stekning Till potatismoset:
10 medelstora potatisar av mjölig sort 2 dl mjölk 1 krm riven muskotnöt salt och vitpeppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om