Ostfylld köttfärsbiff

Det italienska köket har en ostpanerad kalvschnitzel, eller piccata som det heter, där köttet vänds i uppvispade ägg blandat med riven parmesanost. Gott, men lite kladdigt att laga.

Foto: Dan Strandqvist

Dagens recept2009-08-12 00:15

Här är smakerna i stort sett kvar men hanteringen är förenklad till tunna färsbiffar med riven parmesan i mitten. Snudd på lika gott och framför allt mycket billigare och enklare.

Gör så här:

1. Forma 8 tunna färsbiffar. Täck 4 av biffarna med riven parmesanost. Täck med resterande biffar och tryck till kanterna så osten kommer att bli "inbakad" mellan färsbiffarna. Krydda med svartpeppar. Salt behövs inte - det sköter osten om.

2. Skala, hacka och fräs den gula löken i olja. Tillsätt krossade tomater och låt allt sjuda några minuter så vätskan ångar av. Krydda med kalvfond, skivade oliver, hackad rosmarin samt salt och peppar.

3. Stek biffarna i lika delar smör och rapsolja, cirka 2-3 minuter per sida med lock på stekpannan.

Recept

För 4 personer

600 g blandfärs

1 dl färskriven parmesanost

svartpeppar

smör och rapsolja

Till tomatsalsan:
500 g krossade tomater

1 liten gul lök

1 knapp msk konc. kalvfond

2-3 msk oliver

2 kvistar färsk rosmarin

salt och peppar

Att äta till:

Potatis, pasta, ris eller couscous, det är bara att välja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om