Ostfyllda lammjärpar med tomatsås

Lammfärs ger underbara järpar, i synnerhet om de kryddas med timjan och parmesanost. Sedan kan man fuska med färdig tomatsås utan att behöva skämmas.

Foto: Dan Strandqvist

Dagens recept2010-04-07 08:57

Gör så här:

1. Blanda lammfärsen med ägg, timjan och vitpeppar. Salt behövs inte då osten ger sälta så det räcker. Forma åtta biffar. Lägg en sträng med riven parmesanost tvärs över biffarna och rulla ihop till järpar så osten kommer i mitten.

2. Stek järparna i lika delar smör och rapsolja. Vänd dem flera gånger. När de fått färg runt om sänks värmen och pannan täcks med lock. Beräkna stektiden till sammanlagt 8-10 minuter.

3. Koka pasta i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av i durkslag innan den tippas tillbaka i kastrullen. Ringla över en matsked olivolja alternativt klicka i en matsked smör. Krydda med svartpeppar och rör om. Värm tomatsåsen. Lägg upp och garnera med blandade blad och strimlad paprika.

Recept

För 4 personer

25 minuter

600 g lammfärs (eller vanlig nötfärs)

1 ägg

1/2 tsk torkad timjan

vitpeppar

1 1/2 dl färskriven parmesanost

smör och rapsolja


Att äta till:

pasta

olivolja eller smör

salt och svartpeppar

1 burk färdig tomatsås, gärna kryddig

blandad sallad

1 röd paprika

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om