Pasta med rimmat fläsk och parmesan

Pasta med fläsk är ett exempel på den ofta enkla men ändå så goda italienska vardagsmaten. Att den dessutom är lättlagad gör ju inte saken sämre.

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-01-28 00:15
Skär fläsket i knappt centimeterstora bitar. Skölj och strimla purjolöken fint. Riv parmesanosten. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten. Låt pastan rinna av i durkslag. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och slå i olivolja. Fräs fläsk och purjolök någon minut under omrörning. Slå tillbaka den avrunna pastan och tillsätt grädde och vatten. Knäck i två ägg, pressa i vitlök samt rör i den rivna parmesanosten. Krydda med några varv på svartpepparkvarnen. Salt behövs inte, det finns såväl i kött som ost. Rör om så allt blandar sig samtidigt som det reds av värmen. Fördela pastan på djupa tallrikar och toppa med rucolasallad och lättkokta ärter.
Recept
För 4 personer
400 g rimmat fläsk 500 g färsk pasta 1 msk salt till pastakoket 1/2 purjolök 1 vitlöksklyfta 2 dl grädde 1 dl vatten 2 ägg 1 dl färskriven parmesanost olivolja svartpeppar Till servering:
200 g ärter (kokas i 5 dl vatten med 1 tsk socker och 1 krm salt) rucolasallad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om