Pasta med stuvad babyspenat

Morotsgul pasta och friskt, grön spenatstuvning är en nyttig inledning på veckan. Att den dessutom är lättlagad gör inte saken sämre.

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-02-02 00:15
Färsk babyspenat som grund gör att stuvningen känns som en försmak av våren. Här varsamt kryddad med bland annat vitlök och grönsaksbuljong. Den som vill lägger till hackad färsk timjan eller rosmarin som ger stuvningen ännu mer smak. Skölj och hacka spenaten. Är den grov bör den förvällas innan den hackas. Koka upp grönsaksbuljong från tärning eller fond och grädde. Hacka gul lök och fräs bitarna med pressad vitlök och olivolja i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med varm vätska till stuvning. Vänd ner spenathacket och sjud allt i fem minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Koka pasta och låt den rinna av i durkslag. Ringla över olivolja och krydda lätt med svartpeppar. Fördela pasta på tallrikar och toppa med spenatstuvning.
Recept
För 4 personer
500 g färsk pasta salt och svartpeppar olivolja Till stuvningen:
200 g färsk babyspenat 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 msk vetemjöl 2 dl grönsakbuljong, helst kokande 2 dl mager grädde salt och peppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om