Pepparstek

Pepparstek brukar normalt serveras med en gräddstinn pepparsås. Gott, men ofta på tok för mycket fett för att vara nyttigt. Här en smalare men ändå väldigt god pepparsås.

Foto: Dan Strandqvist

Dagens recept2009-08-26 00:15

Rödvin, kalvfond och grönpeppar sätter smak på såsen som bjuds till oxfilé eller utskuren biff.

Gör så här:

1. Koka upp rödvin, vatten och kalvfond. Rör ner hel grönpeppar och red av med maizena till lätt simmig sås. Sjud såsen minst 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

2. Stek köttet i medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar efter vändning. Överstek inte köttet. Fint nötkött smakar bäst om det är lätt rosa mot mitten.

3. Servera stekt potatis och ugnsbakade tomathalvor till. De senare kan toppas med färsk oregano eller timjan.

Recept

För 4 personer
600 g oxfilé eller utskuren biff

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:
1 dl rödvin

2 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 msk grönpeppar i lag

salt och peppar

maizena

Att äta till:
stekt potatis

ugnsbakade tomathalvor

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om