Pocherad fisk med kräftstjärtar

Kokt fisk med skaldjur och gratinerad duchessepotatis är mat som på bästa restaurang. Du fixar det lätt hemma med proffsigt resultat.

Foto: Dan Strandqvist

Dagens recept2009-09-10 00:16

Gör så här:

1. Skala, koka och pressa potatisen. Blanda i en äggula, citronolja, salt och peppar. Låt moset svalna innan det spritsas och gratineras 6-7 minuter i 225 graders ugn.

2. Smörfräs hackad gul lök i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med vin, grädde och vatten. Tillsätt en fiskbuljongtärning och sjud såsen 5 minuter. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Sila såsen efter 3-4 minuter.

3. Rulla ihop och lägg fiskarna tätt i kastrull och slå på vatten så det precis täcker. Salta, peppra och sjud fisken ett par minuter under lock.

Lägg upp fisken på tallrikar, placera mostoppar intill och slå sås över fisken. Toppa med kräftstjärtar och grönsaker.

Recept

För 4 personer
700 g slätvars- eller
mindre gösfilé

salt och hel vitpeppar

Till såsen:
2 msk smör

1/2 gul lök

2 msk vetemjöl

1 dl torrt vitt vin

2 dl grädde

2 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

rivet skal av 1 citron

salt och peppar

Att äta till:
10 potatisar av mjölig sort

1 äggula

1 msk olivolja med
citronsmak

kräftstjärtar

broccolibuketter

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om