Porterbiff

Räkna inte med att barnen kommer gilla den, men med vuxna kring bordet går den säkert hem. Biff med bira, eller biff i ölsås om man så vill.

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-03-19 00:15
Det blir en ganska mustig smak på såsen som lagas med porter. Mörkt öl är något snällare så välj det som passar. Man kan även dra ner mängden öl och tillsätta mer vatten. Alkoholhalten har ingen betydelse då den i alla fall bara försvinner upp i spisfläkten. Bulta köttet med köttklubba. Skala och skär löken i klyftor. Se till att potatisen är klar i ugnen och att sallad och broccoli är blandad respektive värmd, för sedan går det fort. Stek köttet ett par minuter per sida i lika delar smör och olja. Ta upp och håll varmt. Gör ren pannan och börja om med nytt fett. Stek löken någon minut, tillsätt öl, vatten och fond. Red lätt med maizena och sjud såsen några minuter i pannan. Lägg tillbaka köttet, salta, peppra och vänd runt. Klart att servera.
Recept
För 4 personer 4 tjocka skivor biff eller entrécote 2 gula lökar smör och rapsolja 1 flaska porter eller mörkt öl 1 dl vatten 1 msk konc. kalvfond salt och svartpeppar maizena
Att äta till:
ugnsstekt klyftpotatis broccoli blandad sallad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om