Räksallad med rhode islanddressing

Räksallad med rhode islanddressing är hur lättlagat som helst. Servera gärna i hållfasta glas med enbart en gaffel att fiska upp godsakerna med.

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-05-29 00:16

Rhode islanddressing låter som något från den stora världen, men i själva verket är det en svensk uppfinning signerad Tore Wretman. Här är dressingen förenklad men god ändå.

Gör så här:

1. Blanda paprikapulver och chilisås. Tillsätt majonnäs och crème fraiche. Smaka av med tabasco till önskad styrka.

2. Riv salladen så får den volym och bättre hållbarhet. Om du vill ta en genväg är blandad sallad i påse ett bra alternativ. Skala äggen och skär gurka och tomat i bitar.

3. Grunda med sallad och lägg sedan på väl avrunna räkor, gurka och tomat. Här kan den som vill komplettera med sparris, ärtor, rädisor eller bitar av skalad rättika. Toppa med citron och ett halvt hårdkokt ägg. Servera dressingen i en skål för sig.

Recept

För 4 personer
500 g skalade räkor

2-3 tomater

1 bit gurka

1 huvud isbergssallad eller 1 påse blandade salladsblad

1 citron

2 hårdkokta ägg

Till dressingen:

3-4 msk lättmajonnäs

2 dl crème fraiche

3 msk chilisås på tomatgrund

några droppar tabasco

2 krm paprikapulver

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om