Våfflor med rom och rödlök

Alla våfflor behöver inte serveras med vispad grädde och sylt. Inte ens om det är självaste våffeldagen.

Foto: Fotograf saknas!

Dagens recept2009-03-25 00:15
Så här i våffel- och vårtider är det kul att servera våfflor som förrrätt. En något mer matig våffla i botten och så god rom, hackad rödlök och en klick syrad grädde, antingen det är crème fraiche eller gräddfil. Vispa ägg och mjöl till en jämn smet. Smält smöret i kastrull på låg värme. Låt fettet svalna något innan det blandas ned i smeten. Vispa till sist i mjölken. Grädda våfflor som läggs att svalna på galler, sida vid sida, för att inte bli mjuka. Dela våfflorna i bitar. Garnera med hackad rödlök och en klick valfri rom. Bjud gräddfil eller crème fraiche i skål vid sidan. En lätt sallad med olika blad och en kärnfri citronklyfta per person är trevliga tillbehör.
Recept
För 4 personer 3 ägg 1 krm salt 3 dl kärnvetemjöl 125 g smält smör 2 dl mjölk
Till serveringen:
1 rödlök röd och svart stenbitsrom alt. löj- eller laxrom gräddfil eller crème fraiche blandad sallad citron
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om