Varma mackor från grillen
Sommarhalvårets varma mackor blir godast om de görs på grillen. Gärna med kyckling, getost och paprika. Och så färsk timjan förstås.
1. Blanda marinaden av neutral olja, tomatbaserad chilisås (typ kryddig ketchup) och paprikapulver. Klyv kycklingfiléerna till drygt centimetertjocka skivor. Vänd köttet i marinaden och låt det stå och dra en stund. 2. Dela paprikorna i större bitar. Skär getosten i skivor. Tänd grillen och se till att det blir fin glödbädd. 3. Grilla kyckling och paprika. Grilla bröden sist. Lägg upp bröden och fortsätt med getost, paprika och kyckling. Garnera med färsk timjan som droppas över. En blandad sallad smakar gott till.
Recept
För 4 personer
600 g kycklingfilé 2 paprikor 100 g getost 4 stora skivor ljust bröd färsk timjan Till marinaden: 2 msk rapsolja 1 msk tomatbaserad chilisås 1 tsk paprikapulver svartpeppar Att äta till:
blandad sallad
600 g kycklingfilé 2 paprikor 100 g getost 4 stora skivor ljust bröd färsk timjan Till marinaden: 2 msk rapsolja 1 msk tomatbaserad chilisås 1 tsk paprikapulver svartpeppar Att äta till:
blandad sallad
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!