Wokad fläskfilé med teriyakisås

Snabblagat kött med grönsaker har blivit en del av vår nya matkultur. Blanda gärna allt med färdig teriyakisås. Enkelt, och inte minst gott.

Foto: Dan Strandqvist

Dagens recept2010-01-12 10:05

Gör så här:

1. Putsa fläskfilén. Skär köttet i tunna skivor. Skär purjolök, zucchini, rödlök, paprika och svamp
i bitar. Ge bönorna ett hastigt uppkok i vatten. Skala och riv ingefäran.

2. Hetta upp en wokpanna eller vanlig stekpanna. Slå lite olja i pannan när den är riktigt het och woka köttet. Ta upp och fortsätt med grönsakerna. När de fått lite färg läggs köttet tillbaka
i pannan tillsammans med den rivna ingefäran. Salta och peppra lätt.

3. Dra pannan från värmen och slå på teriyakisåsen. Fördela woken i djupa tallrikar och bjud med sallad och ris.

Recept

För 4 personer

Tid: 20 min

500 g fläskfilé

1 dl hackad purjolök

1 zucchini

1 rödlök

1 gul paprika

100 g gröna bönor

100 g champinjoner

1 msk riven, färsk ingefära

salt och peppar

rapsolja

1 1/2 dl teriyakisås

Att äta till:

Blandad sallad

ris

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om