En kväll i november 2017 skickade den 42-årige mannen ett mejl till sin handläggare på försörjningsstödenheten på Finspångs kommun. Mannens ADHD-medicin var slut och eftersom han inte hade råd att hämta ut den själv bad han om en rekvisition från kommunen. På morgonen dagen efter svarade en handläggare på mejlet att 42-åringen var tvungen att skicka in en formell ansökan så snart som möjligt.

Snabbt fick handläggaren sedan ett svar tillbaka, att mannen redan har skickat in en ansökan. Innan hon hinner svara följer därefter flera mejl där mannen skriver att han måste ha medicinen samma dag, och om han inte får det så "bombar han hela kommunen".

Handläggaren berättar att hon blev skärrad och på inrådan av säkerhetsavdelningen svarade hon att en rekvisition fanns att hämta i receptionen.

De aktuella mejlen finns inte sparade då handläggarens mejl rensas efter en viss tid. 42-åringen har dock erkänt att han har skickat ett mejl där han skrivit att han ska bomba kommunen. Mannen säger att orden inte egentligen har någon innebörd, "jag hade väl dåligt ordförråd helt enkelt", utan att han ville få handläggaren att förstå hur viktig medicinen var.

Mannen förekommer under sju avsnitt i belastningsregistret. Senast dömdes han 2009 för försök till dråp och olaga hot till fängelse i åtta år. Han döms nu för förgripelse mot tjänsteman till dagsböter om totalt 3 000 kronor, ett tusen kronor mer än vad medicinen hade kostat mannen utan rekvisition.