EBER Krydd- och sockerstopp!

Mindre socker i maten, ketchup mer sällan som tillbehör och färre bordskryddor. Så lät det när husmor meddelade senaste nytt från matsalen i veckans infoblad.

I går: vegetarisk lasagne. Utan ketchup!

I går: vegetarisk lasagne. Utan ketchup!

Foto: Måns Klingspor

Eber2008-11-14 00:19
Flera elever har ställt sig undrande till förändringarna och husmor Lisbeth Karlsson har svaren. - Vi drar ner på sockret i maten i samförstånd med kostenheten, säger hon och förklarar att den senaste debatten angående skolmaten i media har sporrat till att göra maten nyttigare. Hon erkänner samtidigt att det också är en ekonomisk fråga, då kostenheten ligger på minus.
Varför har bordskryddorna försvunnit?
- Därför att många elever använder dem på mackorna och i längden blir det dyrt, svarar hon. - Dessutom är det väldigt onyttigt då kryddorna innehåller mycket salt och vi vill se till att ingen får i sig för mycket. Tror du att lunchen blir mer impopulär nu?
- Jag vet inte, det får framtiden utvisa - vi har allt detta på prov.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om