20-årsjubileum för Paars långfilmsproduktion

Filmregissören Mattias Titus Paar växte upp i Kolmårdsskogarna utanför Norrköping. Nu firar han 20 år som långfilmsproducent.

Mattias Titus Paar firar 20-årsjubileeum som långfilmsproducent med en film – om sig själv.

Mattias Titus Paar firar 20-årsjubileeum som långfilmsproducent med en film – om sig själv.

Foto: Jessica Edeson

Film2019-10-08 19:30

Intresset för film började redan i tidig ålder och som femtonåring debuterade han med sin första långfilm – "Guldfebern" och blev då också yngst i Skandinaviens historia att ha gjort en långfilm. 

– Jag minns ingenting annat än att jag har velat göra film. Redan på lekplatsen började jag regissera mina historier. Jag har alltid haft ett driv att berätta historier och jag har alltid velat skapa mina egna världar, säger Titus Paar.

Den 12 oktober är det tjugo år sedan han var femton och gjorde sin första film och mycket har hänt på vägen. 

– Det är ganska bisarrt att jag har hållit på med långfilmsproduktion i tjugo år, men det känns kul. Jag tycker man ska fira sådana här saker, säger han.

I samband med 20-årsjublieet har Film i Öst gjort en film om Paar som handlar om hans resa fram till den filmkarriär som han har gjort idag.

– Det är en otroligt stor grej för mig. Det är det här som är drömmen, att generationen under dig tycker att du är tillräckligt cool för att göra en film om ditt liv. De har pratat med Hollywoodstjärnor som jag har jobbat med och min släkt och mina vänner och de har verkligen gjort en väldigt häftig och ovanlig film om vad det faktiskt ligger bakom att göra film.

Och i skrivande stund är Paar tjugo mil norr om Åre och letar efter inspelningsplatser.

– Vi ska hitta nya inspelningsplatser till en ny film som jag gör tillsammans med Film i Öst för första gången. Det är en film om björnjägare i Alaska på 90-talet. Det blir en mix av "Stranger Things" och "Hajen". 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!