Sammanlagt cirka 200 barn- och ungdomar, i åldrarna 6 till 15 år, kommer att ha deltagit i Camp Grosvad helt gratis under fyra veckors tid.

– Det är roligt hela tiden. Vi har badat och lekt och ätit isglass, sammanfattade Tarek Sakka, sju år, efter att ha brottats med kompisen Messi Abdelahad i de otympliga "sumodräkterna".

Cirka 25 sommarjobbare agerar ledare. Julia Källbom och Malin Fritiofsson har högsta ansvaret för att allting ska fungera.

Artikelbild

| Tarek Sakka och Messi Abdelahad i en tuff kamp i de stora "sumodräkterna".

– Det har flutit på jättebra. Det är ett späckat program varje dag och det verkar uppskattat, konstaterade Malin och försökte minnas allt som har hänt under de tre första veckorna.

– Vi har varit i Linköping och kollat på en legoutställning och vi badar varje onsdag. Pannkakskalas i Bergs slussar, glassfest, bio, naturtema och mycket annat har vi också hunnit med, fortsatte Malin Fritiofsson.

Just den här dagen var det massor med actionladdade saker som pågick samtidigt på Camp Grosvad. Att lägga sin "kloss" längst fram och få den att fästa på den vita linjen, samtidigt som man hade ett rep som stretade emot och vill dra dig baklänges var inte helt enkelt. Milion Tesfahiwet och Omar Alsaid hade en hård kamp om segern.

– Det var ganska jobbigt, pustade Omar när han vilade ut i gröngräset.

Artikelbild

| Milion Tesfahiwet och Omar Alsaid i en klassisk "gladiatorgren".

Samrawit Debessai, Nora Al-Thalim och Saabririn Ahmed Alin försökte hålla sig kvar på den elektriska tjuren. De klarade sig betydligt längre än Malin Fritiofsson, vilket i och för sig inte säger så mycket.

– Vi var med förra året på Camp Grosvad. Det är helt enkelt bäst att vara med här, tyckte Samrawit och fick direkt medhåll från sina kompisar.