Alla kan sjunga.

Eller?

– Alla kan sjunga. Hellre än bra duger, sade Ingrid Arvidsson.

Artikelbild

| Linda Tiri.

Så sant. På Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar rockade ett 30-tal besökare till det ena men också det andra. Det ska vara lättsjunget – och så var det. Ledda av Linda Tiri med familj hade sällskapet inga svårigheter att sjunga med.

Det började inte som på Skansen. "Stockholm i mitt hjärta" fick stå åt sidan. I stället värmde den amerikanska fredsången "I natt jag drömde" upp öronen. Efter följde en kort välkomsthälsning – sedan var vi igång. "Leende guldbruna ögon", "Ta mig till havet", "Sommaren är kort" och "Fattig bonddräng". Där har ni ett axplock av låtlistan.

Ingrid och Göran Arvidsson har en viss erfarenhet av allsång. I lördags besöktes visklubben i Grytgöl. På somrarna är det ”Allsång på logen” i Pölsebäcken som gäller.

– Sånt här är roligt, framförallt med Linda. Hon är så medryckande, sade Ingrid Arvidsson.

Någon favorit i allsångshäftet?

– Det är svårt att säga. Det är blandningen av låtar som vi gillar.

Kan man kalla er för allsångsexperter?

– Vi har aldrig varit på Skansen, så nej det går väl inte, sade Göran Arvidsson och skrattade.

Det behövs ingen jätteorkester eller en handfull namnkunniga artister. Ett piano, en trumpet och ett par sångerskor fungerar precis lika bra.

– Vi vill bjuda på underhållning. Jag kör ju ”Allsång på logen” varje sommar, men det är ju lite kallt nu. Då ville vi testa att vara någon annanstans, berättade Linda Tiri strax innan besökarna började rulla in.

Allsången stod förstås i fokus, men det fanns även annat smått och gott på agendan. Bland annat ett musikquiz.

Detta innan det bjöds på kaffe och semla.

– Vi hoppas det finns något som passar alla. Det ska vara en trevlig stund och framförallt enkelt. Det är nog det enkla som går hem. Sen är det helt okej att ta en "sväng-om" också, sade Linda Tiri med ett leende.

I knappa två timmar höll trevligheterna på. Och gissningsvis var det inte den sista av gångerna Lantbruksmuseet gungade till de klassiska raderna i allsångshäftet.