För två år sedan dök idén upp om att starta en familjedriven restaurang och under torsdagen blev den verklighet när Salladeli´s slog upp portarna i centrum.
– Det var egentligen mammas idé. Vi insåg att kommer man till Finspång så finns det inte så mycket att välja på om man vill äta hälsosamt och där man får välja själv. Så då tänkte vi att vi borde starta en salladsbar, säger dottern Emma Karpetyan.
Varken Emma Karpetyan eller hennes fästman Nima Amiri Nateghi ser några risker för konflikter i familjen när de ska driva restaurangen tillsammans.
– Så länge alla gör det dom ska, säger Nima och skrattar.
Nima berättar att det har varit en hel del långa arbetsdagar för att få ordning på allt inför öppning. Nu tycker han och Emma att det känns positivt inför öppning.
– Det känns spännande och väldigt roligt, verkligen. Vi ser fram emot det här, säger Emma Karapetyan.
Familjens upplevelse är att initiativet har varit efterfrågat och de har fått flera positiva reaktioner på sin satsning.
– Redan när vi startade våra sociala medier, var det människor som skrev: ''Äntligen, det här har vi saknat!''. Och innan öppning så var det många som kom in och var jätteglada och berättade om hur de har längtat efter en salladsbar i Finspång, säger Emma Karapetyan.
Nu hoppas hon på att gästerna dyker upp och att de tycker om maten.
Finns det något du är orolig för, nu när det är dags för öppning?
– Nej, det tror jag inte, svarar Emma och ställer frågan vidare till familjen.
– Nej, absolut inte, svarar Nima Amiri Nateghi.
Nima förutspår att de kommer locka en bred målgrupp att handla hos dem.
– Jag tror att många yngre har börjat tänka mer på hur nyttig maten man äter är. Att det inte bara är pizza och hamburgare som gäller längre. Men redan nu har vi märkt att det finns ett intresse hos äldre också, säger han.
Under lunchen sitter Björn och Lilian Karlsson och äter varsin sallad och tycker att det är positivt att en salladsbar har öppnat i Finspång.
– Jag äter ju gärna en sallad. Det har ju funnits på vanliga restauranger men ingen hel salladsbar så det tycker jag är ett plus, säger Björn Karlsson.
En annan lunchgäst är Joachim Hagelberg.
– Det är kul med någon nytt. Annars är det så många pizzerior som startas. Det känns som att det har saknats något sådant här, säger han.