TG:s el har växt rejält de senaste åren – både omsättningsmässigt och när det gäller personalstyrkan.
– När jag började jobba här 1996 var vi tre anställda och nu är vi 24, det är mycket som har hänt, berättar serviceledaren Daniel Edqvist när vi träffas på företagets kontor utmed Skäggebyvägen.
Lokalerna börjar bli trånga.
– De fungerar fortfarande och räcker till, men vi har tvingats bygga på några baracker när vi växer så mycket som vi gör, säger vd:n Rickard Thormeyer med ett leende.
Och fler anställda ska det bli. Sedan början på sommaren har företagets bilar rullat med budskapet "Vi vill ha fler kollegor".
– De senaste åren har vi gjort fyra nyrekryteringar per år. Årsskiftet 2017/2018 var vi 15 anställda och nu är vi 24. Vi är ute efter två erfarna elektriker till så fort det går, säger Rickard Thormeyer.
Vad är det som gör att ni behöver anställa mer personal?
– Det är entreprenadjobben som ökar. Vi har byggt många bra relationer med olika byggföretag. Sista åren har det blivit mycket jobb på kommunala förskolor och skolor. Vi har haft ansvaret för elbiten, vi kan det bra och det ger mer jobb, när ryktet är bra. Just nu arbetar vi på Ripans förskola i Hageby och Fyrby förskola, båda i Norrköping.
Har ni mest jobb i Finspång?
– Ja, när det gäller antalet jobb, men omsättningsmässigt ligger vi tyngre i Norrköping.
Har coronakrisen påverkat företaget något?
– Servicedelen dippade oerhört i början, vi tappade säkert 80 procent i några veckor. Entreprenaderna har rullat på som vanligt. Sedan har servicedelen återhämtat sig och vi är nästan uppe på samma nivå som innan coronan.
Så ni behövde inte permittera?
– Vi permitterade en tjänsteman på 20 procent, det var bara en kort tid i maj och juni. Vi fick pengar från staten, men betalade tillbaka en del eftersom vi fick för mycket. Det tråkigaste med coronan är att vi hade planerat en resa för alla anställda till Kroatien, som vi tvingades ställa in.
Omsättningen har ökat med några miljoner per år de senaste åren och beräknas hamna på 28 miljoner 2020.
– Det känns inte som det finns några begränsningar. Nu börjar vi få mer frågor och jobb från Nyköping. Vi behöver mer personal för att hinna med framåt, helt klart. Vi måste fortsätta växa för att kunna möta efterfrågan, konstaterar den 33-årige vd:n.
Han började som montör i företaget 2012 och blev sex år senare vd.
–Jag började studera på deltid 2014 och läste in el-behörigheter plus företagsekonomi och entreprenadjuridik. 2016 började jag som projektledare och två år senare fick jag chansen att bli vd.
Vad är det som gör TG:s el så framgångsrikt?
– Vi är väldigt transparent som företag, både internt och utåt mot kund. Mycket hänger på hur vår personal är och beter sig mot våra kunder. Sammanhållningen på företaget är riktigt bra. Jag tycker det är viktigt att all personal vet hur det går och vad vi gör. Om ett jobb går mindre bra, gäller det att analysera vad som blivit galet. Är det mitt fel, har jag varit otydlig? säger Rickard Thormeyer och fortsätter:
– På en liten ort som Finspång gäller det att vara öppen och lojal, annars är man körd.
En av de senast anställda på TG:s el arbetar i ett hus på Bergslagsvägen.
– Jag gick på Curt Nicolin-gymnasiet och hade praktik här och trivdes så mycket att jag sökte jobb och fick det, berättar 20-årige Adrian Carlsson innan han fortsätter jobbet med en undercentral.