"Borde också vara värda att satsas på"

PRO och SPF vill ha en inomhushall för boulespel. Därför har de nu lämnat in en skrivelse till kommunen.

Det börjar bli för kallt att spela boule utomhus. Bernt Bergström, som precis kastat iväg ett klot, och hans kompisar vill gärna ha en inomhushall så de kan spela året runt.

Det börjar bli för kallt att spela boule utomhus. Bernt Bergström, som precis kastat iväg ett klot, och hans kompisar vill gärna ha en inomhushall så de kan spela året runt.

Foto: Mikael Grip

Finspångs kommun2019-10-05 14:00

– Det är på tiden att vi som varit med och byggt upp landet också får något tillbaka. Vi tycker det är fantastiskt att det satsas på ungdomar i olika sammanhang, men nog borde vi vara värda att satsas på, säger Bernt Bergström, minuten innan det är dags för säsongens sista drabbning på banan i Slottsparken.

Det är på boulebanan de träffas varje tisdag och torsdag, så länge vädret tillåter.

– I somras har vi varit uppåt 25 personer som mest. Nu börjar det bli kallt och när det regnar mycket kan vi heller inte spela. Vi vill hålla på längre och det kan vi göra om vi har en hall. Det behöver inte vara något märkvärdigt, men att det finns tillgång till toalett och ett rum med köksmöjligheter så vi kan ha social samvaro efter att vi spelat, framhåller Bernt Bergström.

Pensionärsföreningarna SPF och PRO i Finspång har lämnat en skrivelse i hallfrågan till kommundirektör Johan Malmberg. Han i sin tur har delegerat ärendet till fritidsutvecklare Kirsi Aronsson.

– Jag har tittat på det och försöker se om en bana kan rymmas i någon av de lokaler vi redan har. En tanke jag har haft, innan det här kom upp, är att det skulle gå att anlägga en boulebana vid skateparken. Vi håller ändå på där och det behövs en ganska liten insats för att anlägga en boulebana. Men då blir det en utomhusbana, säger hon.

Boulespelarna i Finspång är ännu inte organiserade i en förening.

– Nej, jag har sagt det till dem att det är lättare att få hjälp av kommunen om man bildar en förening och då kan de också tävla mer seriöst, förklarar Kirsi Aronsson.

Att komma närmast "lillen" är viktigt i boule.
Att komma närmast "lillen" är viktigt i boule.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!