Carl Erik Thörn var stor på 1960- och 1970-talet och eftertraktad i folkparkerna under många år. Han har bland annat legat på svensktoppen 15 gånger med låtar som Säj vackra små ord till mej, Det Finns Ingen Annan, En Enda Kort Minut, Exodus och Mamy Blue.

Han inledde artistverksamheten i början på 1960-talet med att vinna titeln Norrlands bästa vokalist. Via radio och TV gick han vidare till att bli en rutinerad och efterfrågad svensktoppartist. Han kom på senare år även att sjunga musikaler och evergreens.

Sommaren 1963 reste han med Curt Silvens orkester runt om i Sverige och den kände nöjesarrangören Nils ”Dubbel-Nisse” Nilsson engagerade Carl Erik Thörn till sin restaurang Lorry i Sundbyberg. Succen var given och redan efter första säsongen erbjöds han heltidskontrakt som vokalist med Weine Renlidens orkester.

Efter musikkarriären valde Carl Erik Thörn att satsa på en utbildning som ekonom. I åtta år var han hotelldirektör i Sundsvall innan han tog språnget över till San Francisco 1985. Efter nära 20 år som utlandssvensk är han nu är tillbaka i Sverige och bosatt Stockholm.

Bakom arrangemanget i Kulturhuset står PRO Finspång och SPF Seniorerna Finspång.

(NT)