Kommundirektör Anders Axelsson, tillika vd för FFIA, bekräftar att det funnits ett intresse från Ceith Landin att köpa fastigheten där Rejmyre gestgifveri huserar.

– Ceith har varit intresserad av att köpa fastigheten till och från. Det finns också ett problem med att den fastigheten där turistbyrån och glasmuseet ligger ingår i samma fastighet som Rejmyre gestgifveri. Diskussionen hos oss i styrelsen i FFIA har varit om vi ska göra en fastighetsreglering eller inte, berättar Anders Axelsson och fortsätter:

– Det har gjort att vi avvaktat och inte kommit till skott med en försäljning. Dessutom har osäkerheten kring glasbruket och den förhandlingen (se tidigare artikel i veckan) haft prioritet.

Artikelbild

| Anders Axelsson, kommundirektör och vd i FFIA, säger att en försäljning av fastigheten med Rejmyre gestgifveri är en möjlighet, men inte just nu.

Läs mer:Krögarna ger upp miljonsatningen

Någon formell uppsägning av hyreskontraktet har heller inte kommit från Ceith Landin.

– Nej, och det behöver vi få in, så vi kan gå vidare och leta efter en ny aktör.

Rejmyre gestgifveri har en historia med flera konkurser och dålig lönsamhet bakom sig.

–  Ja, det kanske inte blir busenkelt att hitta en ny aktör. Det vi vill se är långsiktighet.

Läs också: Krögare efterlyser övernattningsmöjligheter

Men om Ceith Landin vill köpa fastigheten och öppna hotell, hade inte det varit det bästa för båda parter?

– Styrelsen har sett försäljning som ett möjligt alternativ och i grunden har jag ett sådant uppdrag, men att vi för tillfället inte sett detta som ett förstahandsalternativ, utan mer jobbat utifrån ett hyresförhållande, förklarar Anders Axelsson.