Förra årets siffra var 83 000 kronor. Redan innan lördagens ishockeymatch, Brödrakampen, i Klimatteknikhallen, stod det klart att ett sexsiffrigt belopp var ett faktum.

Nu visar sammanställningen av insamlingen att det tidigare rekordet slås med bred marginal.

120 000 kronor gav årets insamling.

– Vi känner oss riktigt stolta. Det här trodde vi inte när vi började planera för arrangemanget. De senaste tre åren har vi dragit in cirka 250 000 kronor till Barncancerfonden. Vi är riktigt glada för det, konstaterar Andreas Hovbrandt, Simon Carlsson och Marcus Lilja, som varit drivande i Brödrakampen.

Pengarna samlades in på olika sätt, bland annat genom auktioner av idrottströjor.

– Brynäströjan gick för den högsta summan, 4 400 kronor, sedan var det lite oväntat Torstorpströjan som gick för 2 700 kronor, berättar Andreas Hovbrandt.

Drygt 200 åskådare fanns på plats i ishallen för att se helgens match mellan äldre och yngre, som det sistnämnda laget lyckades vinna med 5–4 efter en dramatisk tillställning.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla, speciellt till Joans som är vår största sponsor. Det blev en riktigt rolig lördagskväll för alla inblandade.

Brödrakampen har funnits i sex år och det aviserades att det var sista gången som kampen skulle anordnas.

– Men det lutar åt att den förhoppningsvis genomförs nästa år igen, för att det är så roligt, konstaterar Andreas Hovbrandt.