För fjärde året i rad arrangeras drop-in-vigsel i Finspångs kommun i samband med Alla hjärtans dag.

Förra året genomfördes vigslarna i Hällestad kyrka, men nu väljer Finspångs församling återigen slottskapellet som bröllopslokal.

– Det blev ett enkelt val av slottskapellet, med närheten för människorna, säger Margareta Ridderborger.

Artikelbild

| Vigslar. Prästen Margareta Ridderborger ser fram emot nästa veckas drop-in-vigslar i slottskapellet i Finspång

Satsningen på drop-in-vigslar började 2015. Premiäråret ägde bröllopen rum i slottskapellet samt slottsfoajén. 2016 hade bröllopsparen möjlighet att gifta sig i slottskapellet eller Mariagården.

Första året var det 21 par som gifte sig, andra året åtta par, medan fjolåret lockade fyra par att knyta äktenskapsband i Hällestad.

– Det är flera par som hört av sig till mig, varav ett av paren definitivt sagt att de ska gifta sig. Det är många som inte vill ha ett stort bröllop. De kanske har levt tillsammans under många år och tycker att det är läge att ingå äktenskap.

Präster under drop-in-vigslarna den 14 februari är Margareta Ridderborger, Pär Linderoth och Ingrid Elerud. Dessutom finns vaktmästare, musiker, husmor, expeditionspersonal samt en fotograf på plats i samband med arrangemanget. Det bjuds på alkoholfritt bubbel och choklad och blomsterarrangemangen svarar Edqvists blommor för.

Under kvällen finns det dessutom möjlighet för alla att avnjuta en romantisk middag på slottsmässen, där det erbjuds trerättersmiddag.

Margareta ser fram emot Alla hjärtans dag.

– Det är väldigt roligt att få dela människors glädje. Det är en dag med mycket kärlek i luften, en riktig kärleksdag.

Detta år var det inte aktuellt med exempelvis Mariagården som alternativ lokal.

– Jag vill ha det mysigt, därför är slottskapellet väldigt bra. Det ska kännas omfamnande att viga sig. Bröllopsparen får välja musik och psalmer, konstaterar Margareta Ridderborger.

De som planerar att gifta sig i Finspång nästa onsdag ska ta med hindersprövning från Skatteverket samt en eller två ringar, om så önskas.

Minst en person i bröllopsparet måste vara medlem i Svenska kyrkan.