- Jag siktade på en tid på runt 23 minuter, men jag gick ut lite för hårt i värmen. Banan är också knixig på sina ställen vilket gör det svårt att gasa på hela tiden, säger Andreas Benedetti sedan han pustat ut en stund i målområdet.

Ett 100-tal löpare kom till start i lördags förmiddag. När solen lyckades tränga igenom molntäcket blev det snabbt varmt. Den 27:e upplagan av Bränntorpsmaran avgjordes traditionsenligt på vägar och stigar runt sommarstugeområdet.

Låg prestige
- Bränntorpsmaran är en folkfest för alla åldrar där boende i området bjuder in vänner och bekanta. Banorna är lagom långa (tre och sex kilometer) och passar för både entusiaster och motionärer. Att alla tävlande som genomför loppet får pris håller ned tävlingsprestigen, berättar Göran Hellqvist, rutinerad tävlingsledare minuterna innan starten gick.

Artikelbild

| Bränntorpsmaran passar motionärer i alla åldrar.

New York nästa
Han uppmanade löparna att ta det lite försiktigt. Faror som hala stenhällar och luriga trädrötter ska tas på allvar.

Marie Simonsson, Stockholm, har fritidshus i Bränntorp. Hon sprang hem damklassen i stor stil (29,21).

- Den 6 november blir det New York Marathon med 45 000 andra löpare. I vintras åkte jag Vasaloppet. Bränntorpsmaran är bra träning med lite backar och småkrön. Jag är en glad motionär, berättar hon.

Kolmårdslöparen Joel Grip, tio år, kom tvåa i ungdomsklassen. Han sprang banans tre kilometer på runt 15 minuter.

Artikelbild

| Andreas Benedetti vann herrklassen på drygt 24 minuter över sex kilometer.

- Jag sprang så fort jag kunde, men blev inte trött förrän på slutet, säger Joel Grip, som var cirka en minut efter klassegraren Mathias Sandstedt (13,50) i mål.