– Jag började fundera på en del frågor för cirka sju år sedan. Vem ska jag tacka för att vi har det så bra i Sverige, vem har skapat det här fina samhället till mig? Jag hade själv inte tackat någon äldre för att jag har det så bra. Det ville jag göra och vill göra fortfarande, förklarar Georgis Touma och fortsätter:

– Jag tackade min mamma, min församling och till sist min stad, Norrköping. Nu växer det till fler städer, det är roligt. Det finns många att tacka och många vi ska visa tacksamhet emot. Sverige skyddar mig och min familj och mänskligheten.

Efter välbesökta Seniorgalor i Norrköping togs beslutet att utöka konceptet och våren 2016 producerades galan även i Linköping och engagemanget hos både kommuner och företagare har varit mycket uppskattat.

Artikelbild

| Driver fotoateljé. Till vardags driver Georgis en fotoateljé i Norrköping.

Grundtanken med eventet är att uppmärksamma och framföra ett tack till den generation som varit med och byggt upp dagens samhälle, något som Georgis vill göra genom att bjuda besökarna på tårtbuffé, kaffe och underhållning.

– Det är det minsta vi kan göra, att ge tillbaka något. Flera kommuner runt omkring i landet har själva kontaktat mig och sagt att de vill att vi ska anordna en Seniorgala på deras ort. Men jag klarar det förstås inte själv, säger Georgis.

Under 2017 kommer Georgis tillsammans med Mötesfabriken och utvalda lokala mediehus att bege sig ut på en Seniorgalaturné till 13 städer runt om i Östergötland, Sörmland och Mälardalen.

Vår målsättning är att utöka med ytterligare ett tio-tal städer under 2018 för att sedan under 2019 finnas över stora delar av Sverige.

– Min målsättning är att vi ska Seniorgalor i 50 kommuner 2019, berättar Georgis som till vardags driver en fotoateljé i Norrköping.

Tisdag den 17 januari 2017 kommer Seniorgalan till Finspång och Kulturhuset för första gången.

– Det blir tre sittningar med sammanlagt cirka 500 gäster. Ragnar Dahlberg är konferencier, Towe Widerberg står för sången ackompanjerad av Roland Engdahl.

Vad får man som gäst på Seniorgalorna?

– Arrangörsnätverket bjuder på tårta och kaffe/te/saft, underhållning och talare. Man får också möjligheten att träffa galans samarbetspartner under en minimässa som erbjuder passande produkter och tjänster.

Seniorgalan vänder sig till pensionärer och har fri entré, berättar Georgis Touma.

Under Seniorgalan så kommer också Årets Finspångare att presenteras i samarbete med Norrköpings Tidningar och Folkbladet.