– Seminarieserien hålls i tre steg där vi bland annat ger tips och råd, informerar om marknadsföring och Skatteverkets roll. Vi vill inspirera ungdomar till att starta eget om man har en bra affärsidé, säger rådgivaren Fredrik Sundqvist.

Måndagens gäst i aulan var Marie Åkerlund, Lotorp, som berättade om när hon startade eget företag. Hon tecknar fotorealistiska porträtt på människor och djur och varvar porträttecknande med inspirationsmålningar i färg. I sommar planerar Marie Åkerlund för en utställning under namnet Bråvallakonst. Tanken är att visa en blandning av band och artister som spelade på Bråvalla i somras.

– Jag har fått jättemycket hjälp av Nyföretagarcentrum. Jag hade massor av frågor som jag fick svar på. Med facit i hand ångrar jag inte mitt beslut. Hittills har det gått över förväntan. Konsten är min största inkomstkälla, säger hon.

Artikelbild

Finspångs Nyföretagarcentrum kan blicka tillbaka på ett framgångsrikt verksamhetsår med 108 rådgivningar och ett 20-tal nystartade bolag. Tonvikten ligger alltjämt på tjänsteföretag, men traditionell handel och e-handel ökar.