Vid 04-tiden på lördagsmorgonen larmades polisen till Rejmyre efter ett inbrottslarm i en pizzeria. En man i 35-årsåldern greps, men gripandet hävdes senare och mannen släpptes.

Vid 03.30-tiden på måndagsmorgonen gick inbrottslarmet återigen i samma byggnad.

– När polispatrullen kom till platsen var ingen misstänkt gärningsperson kvar, men en trasig ruta kunde konstateras. En hundpatrull fick upp ett spår från brottsplatsen och en stund senare kunde en misstänkt gärningsperson gripas i en bostad, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Mannen påträffades med en mindre summa kontanter som stulits från butikens växelkassa. Återigen greps mannen, misstänkt för stöld genom inbrott.

Johannes Jabro äger Rejmyre Restaurang och Pizzeria och Rejmyre gestgifveri.

– Vid första inbrottet i fredags bröt sig mannen först in i gästgiveriet, där han tog lite växelpengar. Sedan krossade han ett fönster och tog sig in i pizzerian, där han tog ett par backar öl, berättar Johannes Jabro.

Han är förvånad över informationen att det var samma gärningsman igen.

– Det måste vara en dum tjuv, som trots att det tar 40 minuter för polisen att åka till Rejmyre, blir gripen direkt två gånger samma helg. Jag fattar inte hur samma person kan göra det igen. Det blir en kostnad att reparera fönsterrutorna och lite andra saker. Det hoppas jag verkligen att gärningsmannen får stå för i slutändan, konstaterar Johannes Jabro.