Rejmyre gestgifveri har varit stängt sedan januari när förre ägaren lämnade verksamheten.

Men efter ett halvår utan någon aktivitet i lokalerna har Johannes Jabro bestämt sig för att driva restaurangverksamheten vidare.

– Det var ett lätt beslut att ta över. Miljön med den unika bruksmiljön som gestgifveriet har är svårslagen. På fredagkvällar och helger ska vi ha gourmet och a la carte, men vi ska även ha lunchverksamhet, säger Johannes Jabro.

Artikelbild

| Rejmyre gestgifveri har funnits sedan år 1900.

Han har gjort flera nyanställningar inför öppningen 29 juni.

– Vi kommer att ha fem anställda, det rör sig om kockar och servitriser.

FFIA (Finspångs förvaltnings- och industrihus AB) hyr ut lokalerna i Rejmyre.

– Kommunen har rustat upp köket, sedan har jag köpt möbler till ny uteservering. Både in- och utvändigt kommer det finnas sammanlagt 300 platser, säger Johannes Jabro.

Artikelbild

| Johannes Jabro hoppas många gäster ska komma till restaurangen.

25-åringen har varit företagare sedan 18-årsåldern och hans familj är välbekanta ansikten i samhället.

– Jag äger även Rejmyre Restaurang och Pizzeria, som familjen drivit i tio år. Jag driver även kiosken och en glassbar i Rejmyre. Att jag nu har fyra verksamheter här visar att jag tror på satsningen och på att Rejmyre är en by med utvecklingspotential.

Artikelbild

| Rejmyre gestgifveri.

Entreprenören är även delägare i en tatueringsstudio i Göteborg och har tidigare bland annat varit verksam inom diverse onlineverksamheter.

– Jag föddes in i branschen som företagare. Mamma och pappa har alltid varit det, de hade exempelvis en restaurang i Visby förut.

Artikelbild

| Inne i restaurangdelen på nedervåningen.

Rejmyre gestgifveri har tidigare haft svårt att få restaurangverksamheten lönsam, speciellt under vintertid. Hur ser du på det?

– Så länge man lägger ner rätt tid och engagemang, tror jag att det kommer gå bra. Men inget kommer gratis. Målet är att gestgifveriet ska få tillbaka ryktet det en gång hade, betonar Johannes Jabro.

Artikelbild

| Det blir åter aktivitet i Rejmyre gestgifveri.

Sommartid kommer det vara längre öppettider jämfört med vinterhalvåret.

– När hösten kommer läggs mycket fokus på bussresor. Det är många som besöker glasbruket och hantverksbyn och som behöver någonstans att äta.

Det är inte aktuellt med någon övernattningsverksamhet i byggnaden, utan fokus kommer ligga på matdelen.

– Det är absolut en utmaning, men utmaningar tycker jag om. Jag har långsiktiga idéer på hur jag vill utveckla det här, men det får jag återkomma till. Invändigt är det ganska begränsat vad vi kan ändra på, konstaterar Johannes Jabro.