Företag, föreningar och konstnärer visade upp sina verksamheter vid den nya påsksatsningen.

– Jätteroligt att alla varit så engagerade till att starta det här. Allt är ideellt och det verkar locka folk, säger en av initiativtagarna Marie Åkerlund.

Hon var en av de lokala konstnärer som ställde ut i Engelska magasinet. Marie visade upp bilder som målats med en unik teknik att utföra konsttryck på glas.

Artikelbild

| Åke Helin, Bengt-Erik Jacobsson, Ingvar Pettersson, Lasse Lundblad, Lennart Svensson och Anders Rådenstein i Rejmyre byaråd, framför nostalgimacken som de driver.

– Jag har valt målningar där bakgrundsbelysningen genom glaset förstärker och gör bilderna intressanta och levande, säger Marie Åkerlund.

Reijmyre glasbruk lanserade nya produkter under påskhelgen.

– Som en hyllning till några framgångsrika formgivare gör vi en satsning på tre av glasbrukets tyngsta namn: Tyra Lundgren, Monica Bratt och Tyko Axelsson. Vissa av produkterna har inte tillverkats på 50 år, säger ägaren Liselotte Bengtsson.

Tillsammans med Ronald Bengtsson övertog paret verksamheten i februari.

Artikelbild

| Reijmyre glasbruks nya ägare, Ronald och Liselotte Bengtsson, berättar om satsningen som gjorts på tre av brukets tyngsta namn: Tyra Lundgren, Monica Bratt och Tyko Axelsson.

– Vi har jobbat jättehårt de senaste månaderna. Totalt är vi sju-åtta personer, med extrapersonal, som arbetar vid bruket. Förhoppningen är att vi ska upp till tio-tolv anställda, säger Ronald Bengtsson.

Rejmyre byaråd visade upp sin nostalgimack och olika motorfordon.

Artikelbild

| Konstnären Marie Åkerlund presenterade en ny konstkollektion vid utställningen i Rejmyre. Hon har inlett ett samarbete med Ulf Rosén, som startar företaget Rosén Design.

– Det är bilar från 1940-talet och framåt. Det är många amerikanare, men även andra fordon. Alla är i perfekt skick, säger Bengt-Erik Jacobsson i Rejmyre byaråd.

Byarådet har rustat upp sin nostalgimack med olika prylar, till en gammal BP-station.

Artikelbild

| Många kom och testade på bågskytte, när Rejmyre bågskytteklubb visade upp sin verksamhet.

– Det är många som vill skänka grejer till macken, det är häftigt, betonar Bengt-Erik Jacobsson.

Rejmyre bågskytteklubb fanns på plats och visade upp sin verksamhet.

Artikelbild

| Hantverksbyn hade en hel del besökare under långfredagen.

– Vi vill ge folk chansen att prova och skjuta. Vi visar upp de olika grenarna tavla, jakt, fält och 3D, berättar Torulf Claesson, tränare i Rejmyre bågskytteklubb.

Han påpekar att en av grenarna ökat kraftigt i popularitet.

Artikelbild

| Det finns många gamla bilar att beskåda.

– 3D-skyttet har vuxit mest och är störst i dag. I USA är grenen jättestor. Vi är 25-30 medlemmar i klubben och har varit framgångsrika, med flera skyttar som varit med i landslaget de senaste tio åren, påpekar Torulf Claesson.

Butiksloppis, curling, bingo, bridge, boule, zumba, påskäggsjakt, tipspromenad och uppvisning av räddningstjänstens nya FIP-bilar, var exempel på andra aktiviteter i samhället.

Artikelbild

| Hela samhället var delaktiga i nya satsningen "Påsk i Rejmyre.

– Vi vill få så många besökare som möjligt till hela arrangemanget. Förhoppningsvis kan det här bli en årlig tradition, konstaterar Marie Åkerlund.