I maj 2018 blev polisen kallade till en adress i Finspångs kommun. När patrullen kom fram mötte de en kvinna och hennes vuxna dotter. De berättade att en vän, en 44-årig man, hade kommit hem till dem tidigt på lördagsmorgonen. Då de vägrade släppa in honom eftersom han var aggressiv slängde mannen en boll på ett fönster. Rutan höll, men det gjorde den inte när mannen en stund senare plockade loss grinden från staketet och slängde in genom köksfönstret. Dottern filmade händelsen och polisen kunde därför lätt identifiera mannen.

44-åringen erkänner att han har varit på platsen. Han berättar att anledningen till varför han åkte dit var för att han hade upptäckt att kvinnans hund hade kräkts i baksätet på 44-åringens bil. Det hade hänt ungefär två veckor tidigare när de både tillsammans med kvinnans sambo varit ute på en bilfärd. 44-åringen misstänker att kvinnan eller hennes sambo täckt över hundkräkset med hans arbetskläder och det var inte förrän två veckor senare som han upptäckte vad som låg under kläderna. Eftersom det var mycket varmt de aktuella veckorna menar mannen att både sätet och kläderna blivit förstörda.

Kvinnan berättar att hennes hund lätt blir åksjuk men säger att hon inte vetat om kräkset förrän 44-åringen den aktuella lördagen sms:ade att hon var tvungen att göra rent sätet. På det sms:et svarade kvinnan "det kan du glömma", eftersom hon hade annat för sig.

44-åringen åtalas nu för skadegörelse.