I förra veckan berättade vi att polisen fått in några intressanta tips i jakten på rånaren. Men mannen är fortfarande på fri fot.

– Tyvärr har vi inte kommit närmare någon lösning av fallet. Det har lämnats en bra beskrivning på mannen, så man tycker att någon borde känna igen honom, säger Lars-Inge Olsson, utredare vid polisens avdelning för grova brott i Norrköping.

Enligt signalement rör det sig om en ljushyad man, cirka 180 centimeter lång, som vid rånet hade en svart, lång rock som räckte ända ner till vaderna. Han hade glasögon, helsvart, stickad mössa, svarta skinnhandskar, svarta eller gråa kängor och bedömdes vara i 20–40-årsåldern.

– Vi fick inte in så många tips, men vi har en del vittnesuppgifter som vi jobbar vidare med. Mannen var inte maskerad och vi har vissa spår att gå på, säger Lars-Inge Olsson.

Det var vid stängningsdags, vid 20-tiden, onsdagskvällen den 3 januari, som en man kom in i Lidlbutiken i centrala Finspång. Viftandes med ett vapen rånade han matbutiken och försvann med en okänd summa kontanter.

De två anställda som arbetade under kvällen satte sig i säkerhet i ett låst kontorsutrymme. De fick inga fysiska skador i samband med rånet, men chockades av händelsen.

Det är fortfarande inte klarlagt hur mannen tog sig ifrån området. Det saknades övervakningskameror i butiken.

Brottsrubriceringen är grovt rån.