– Huvudorsaken till konkursen säger företaget beror på investeringar som gjorts med löfte om order som sedan aldrig blivit av. Det ska speciellt vara en kund som inte fullföljt det som Igelfors Bruk hade förväntat sig, säger konkursförvaltaren Anders Sandberg vid advokatfirman Lindahl i Örebro.

Hur stora är skulderna?

– Det är för tidigt att säga och ärligt talat så vet jag inte det. I nuläget fokuserar vi på att få verksamheten såld. Ledningen såg att pengarna började ta slut och att pengarna som fanns i bolaget inte skulle räcka till löner och annat och begärde sig själva i konkurs. Det är inte så att det släpar så mycket skulder tillbaka i tiden.

Finns det några intressenter till att köpa företaget och driva verksamheten vidare?

– Ja, jag har haft kontakt med tre olika intressenter. Men vad fem minuter i telefonen ger i slutändan är svårt att säga. Arbetet fortsätter, men det är bråttom att få till en lösning.

Verksamheten på bruket fortsätter under ledning av konkursförvaltaren Anders Sandberg till den 9 april om inte ett övertagande skett innan dess.

– Det finns order och en del att göra. De tio som finns kvar i personalstyrkan är uppsagda från sina arbeten från och med 9 mars och får nu sin lön via den statliga lönegarantin.

Tidningen har pratat med Igelfors Bruks vd Stefan Karlsson som är fåordig och hänvisar till konkursförvaltaren.

– Vi har en mindre produktion igång så får vi se vad som händer, säger han.