Händelsen utspelade sig enligt en dom från Norrköpings tingsrätt i Finspång den 29 november 2017. En kvinna som hade varit och kvällshandlat la märke till en bil som stod mitt i vägen.

Hon gick fram till bilen och förklarade för bilföraren att han inte fick stå där. När mannen efter ett par minuter körde iväg bestämde sig kvinnan för att följa efter då hon misstänkte att mannen var påverkad.

Ganska snabbt blev det dock omvända roller, kvinnan blev nu jagad av mannen. Biljakten pågick i cirka en halvmil, bland annat på småvägar. Den slutade när mannen fick motorstopp på sin bil, då passade kvinnan på att köra upp på en uppfart.

När mannen körde iväg larmade hon polisen. Efter ett tag kom polisen tillbaka och hade med sig en man som omhändertagits. Kvinnan är jättesäker på att det var mannen som körde bilen.

Nu döms en 36-årig man för olovlig körning då han saknar behörighet att köra personbil.

Mannen förnekar brott. I polisförhör har han uppgett att det inte var han som körde sin egen bil. "Det var en bekant till mig som körde, han är väldigt lik mig", uppger mannen i förhör, han vet dock inte var den bekante mannen bor eller vad han heter.

Norrköpings tingsrätt gör bedömningen att den jagade kvinnan gett ett trovärdigt intryck och ser inget skäl till att ifrågasätta hennes uppgifter.

36-åringen döms även för att ha stulit två spritflaskor på Systembolaget i Norrköping. Påföljden blir fängelse i en månad då han tidigare blivit dömd ett flertal gånger för olovlig körning.