Labero bytte Las Vegas mot Finspång

Stora salongen fylldes under onsdagskvällen av besökare som ville se Joe Laberos show "Oväntat besök".

Före showen träffar vi Joe Labero i hans loge där han förbereder sig inför kvällens show.

Före showen träffar vi Joe Labero i hans loge där han förbereder sig inför kvällens show.

Foto: Linnéa Hellqvist

Finspångs kommun2019-10-31 19:00

Kulturhuset i Finspång var under onsdagskvällen fylld till sista plats av magitörstande besökare. Salongen släcks ner, den mystiska musiken tonas ut och på scenen kliver magikern Joe Labero fram och börjar dra ut kort ur tomma intet.

– Jag har landat och tagit en snabb runda på scenen. Jag brukar alltid promenera och se hur det ser ut för kvällen. När man är på turné är det väldigt olika varje dag, det är charmen, säger Joe Labero när vi träffas några timmar före showen.

Han har sedan början på oktober varit ute på sin turné "Oväntat besök", där han reser till mindre orter i Sverige.

– Jag är själv en småstadsgrabb, det är därför jag känner att jag vill ge mig ut på mindre platser. Jag växte upp i Alvesta och det kom en show i halvåret och då tänkte man "kan de inte komma till oss någon gång". Nu når jag en ny publik.

I fjol gjorde Joe Labero 130 shower i Las Vegas och i början på året turnerade han runt bland Sveriges stora arenor. Mellan de stora arenorna och stora salongen i Finspång är det ingen skillnad, förklarar han.

– Jag kan inte hålla på att göra arenor hela tiden, så då gör jag det här lilla intima. Alla är med och de får komma till min värld, det är jäkligt starkt. När ridån går upp och showen börjar spelar det ingen roll var man är. Omständigheterna kanske är olika beroende på var man är, men jag gör mitt bästa oavsett.

I foajén före showen börjar sitter en annan magiker och väntar på att få se Joe Labero för första gången. Det är Oskar Vesterlund, tolv år. Han började trolla för ett och ett halvt år sedan och gillar att trolla med rep, kort och mynt, ett urval som även Joe Labero använder sig av.

– De flesta säger att han bra och jag vill se honom, förklarar Oskar.

Förutom att såga en besökare itu, trolla bort vigselringar för att sedan hitta dem i ett äpple och få ett bord att sväva bjuder Joe Labero även på många skämt och publiken faller ofta i skratt.

– Jag försöker göra en liten show. Folk älskar att få skratta, det har jag utvecklat mer genom åren. Magi är mitt vapen, men man måste ha kul, det är viktigt.

När showen avslutas och alla besökare ska ta sig ut i foajén för att träffa magikern är Oskar Vesterlund en av alla som står i kön för att få en autograf. Han berättar att han fick inspiration till sitt eget trolleri från föreställningen.

– Ringarna skulle jag vilja lära mig, säger han.

Att bryta isär och sedan få ihop ringarna var något som Oskar Vesterlund tyckte var spännande. Det vill han gärna själv lära sig.
Att bryta isär och sedan få ihop ringarna var något som Oskar Vesterlund tyckte var spännande. Det vill han gärna själv lära sig.
Karta: Kulturhuset Finspång
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!