Maria Karlsson är bibliotekarie vid biblioteket i Bildningen. "Bibblan i bakluckan" kallas sommarprojektet där hon kommer att turnera tillsammans med "Hörnan On Tour", ungdomsgården som åker ut med sin husvagn utanför tätorten till exempelvis olika badplatser. Totalt handlar det för Maria om åtta besök mellan den 26 juni och den 14 augusti. Hörnas program är än mer omfattande.

– Jag kommer att plocka med mig böcker för både barn och vuxna. Romaner, faktaböcker, serier. Främst blir det nytryckta böcker som kommit ut i år och förra året, säger hon.

Maria stannar sex timmar på varje plats, vilket innebär att en vuxen kan låna en bok och sätta sig i en av Hörnas mysiga fåtöljer och läsa för sitt barn. Men givetvis går det också att låna med sig böcker.

– Det kommer att fungera precis som på stora biblioteket, med enda skillnaden att det är färre böcker att välja mellan, säger Maria.

Förutom att läsa kan barnen också ha allt annat kul som Hörnan erbjuder vid besöken. Starten sker vid Kråkudden i Byle den 26 juni. Övriga platser som besöks är Brenäs badplats, minigolfbanan i sonstorp, Dammen i Grytgöl, Gäddviken i Igelfors, Tisnaren i Hävla, Skiren och Udden i Lotorp.

Mer information finns vid biblioteket i Bildningen.

Förutom det här kommer också sommarläseklubben att pågå hela sommaren. Kombinerar man den med bokbingo kan man efter att ha läst fem böcker som passar in i rubrikerna på bokbingoblanketten få en bok som gåva och delta i ett lotteri.

Bokbingo finns även för vuxna.