Det hölls tal, klipptes band och bjöds på tårta när Lilla Coop Rejmyre nyinvigdes på torsdagsförmiddagen.

– Vi har gjort investeringar på en miljon kronor för att göra om butiken. Vi har gjort om helt invändigt och har nya kylar och frysar. Vi har även gjort om fasaden och har nya skyltar. När det stängs butiker på många orter i samhället, investerar vi istället och satsar på landsbygden, säger Thomas Lundh.

Coop Finspångs styrelseordförande Jan Schmidt talade innan han klippte bandet som förkunnade butikens nyöppnande.

Artikelbild

| Coop Finspångs styrelseordförande Jan Schmidt har precis klippt bandet med assistans av vd Thomas Lundh och Lilla Coop Rejmyres butikschef Helene Andersson.

– Det har funnits en butik i Rejmyre i många år. De hade en egen förening på orten innan de 1977 gick med i Norra Östergötlands Konsumtionsförening. Nu har vi ställt om alla våra butiker till det nya Coopkonceptet, säger Jan Schmidt.

Han påpekar att det betyder mycket för orten och befolkningen att det finns en butik.

– Det är positivt att vi har kraften och ekonomin att ha en fräsch butik på landsbygden. Rejmyrebutiken är lönsam och har haft en väldigt bra utveckling försäljningsmässigt, säger Jan Schmidt.

Rejmyrebon Stefan Gustafsson var på plats vid nyinvigningen.

Artikelbild

| Stamkunden Stefan Gustafsson tycker att butikspersonalen alltid är hjälpsamma och trevliga.

– Jag har varit stamkund här sedan jag flyttade till Rejmyre. Jag handlar här varje vecka. Personalen är alltid hjälpsam, glada och trevliga på alla sätt. Det har blivit fräschare här inne efter ombyggnationen, säger han.

Många i trakten gynnar sin butik.

Artikelbild

| Butikschefen Helene Andersson i samspråk med en av kunderna i samband med nyinvigningen.

– Förutom Rejmyreborna kommer folk från exempelvis Hävla och Bränntorp ofta hit. På sommaren är det väldigt många som handlar här, säger Stefan Gustafsson.

Rejmyrebon Tina Englund sitter med i styrelsen i Coop Finspång.

Artikelbild

| En miljon kronor har investerats för att göra om Coopbutiken i Rejmyre.

– Kul att det satsas även ute på landsbygden. Vår familj handlar väldigt ofta här. Vi är jätteglada för att Coop tar sitt ansvar och satsar. Rejmyreborna gagnar verkligen butiken, säger Tina Englund.

Helene Andersson har varit butikschef i Rejmyre i ungefär ett år.

Artikelbild

| Rejmyrebon Tina Englund tycker att det är kul att det satsas på landsbygden.

– Det känns helt underbart efter den här uppfräschningen. Det har blivit rymligare och ser mycket större ut. Allt har flyttats och möblerats om. Kunderna tycker det är kul också, berättar hon, samtidigt som hon delar ut goodiebags till kunderna under premiärdagen.

Fem anställda arbetar i Lilla Coop Rejmyre.

Artikelbild

| Ekonomichefen och Coop Finspångs nya vd, Anders Svensson, styrelsemedlemmen Tina Englund och nuvarande vd Thomas Lundh, laddade upp för tårtfest.

– Vi hoppas förstås att den här satsningen ska leda till att det går ännu bättre för butiken, konstaterar Helene Andersson.

I Coops årsrapport för 2017 rankas Lilla Coop Rejmyre, enligt en kundundersökning, på nionde plats av landets samtliga 150 Lilla Coopbutiker.