Polisen vill ha tips efter klottervågen

Byggnader fortsätter att utsättas för klotter i Finspång. Polisen har fått in flertalet anmälningar den senaste tiden.

Mika Lagrén på Finspångs Tekniska berättar att de målade över gammalt klotter för några veckor sedan, men snart var det klottrat på samma ställe igen.

Mika Lagrén på Finspångs Tekniska berättar att de målade över gammalt klotter för några veckor sedan, men snart var det klottrat på samma ställe igen.

Foto: Mika Lagrén

Finspångs kommun2019-10-22 05:00

I förra veckan berättade vi att bostadsområden vid Svälthagen och Viggestorp har utsatts för omfattande klotter. Bland annat hade Ann-Britt Pettersson på Granvägen och Lennart Karlsson på Fridhemsvägen drabbats.

Men fler Finspångsbor rapporterar om liknande skadegörelse.

– Jag såg artikeln om Ann-Britt Petterssons husvägg och kände igen klottret direkt. Samma klotter finns på vår kylanläggning under Skutenbron i Finspång. Vi målade över allt gammalt klotter för några veckor sedan, men det varade inte länge innan någon var där och klottrade, berättar Mika Lagrén, på Finspångs Tekniska.

Enligt polisens presstalesperson Thomas Agnevik har sju polisanmälningar gjorts angående skadegörelse i form av klotter i Finspång de senaste två veckorna.

– Fyra av sju anmälningar är från privatpersoner, resterande del från kommunen. Vi behöver få in anmälningar, så att det blir lättare att styrka och bevisa brotten, säger Thomas Agnevik.

Nästan samtliga anmälningar om klotter har gjorts i områdena Viggestorp, Svälthagen, Sjövik och Torstorp.

– Dessa brott sker ofta nattetid. Det händer att vi tar klottrare på bar gärning. Vi tar gärna emot tips från allmänheten. Ibland är det barn och ungdomar som håller på med klotter. Vi uppmanar föräldrar att hålla koll på sina barn om de till exempel upptäcker om barnen har sprayburkar hemma. När det gäller klotter är det viktigt att det saneras och tas bort, konstaterar Thomas Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!