Daniel Erici vann herrklassen i stor stil. Lördagens triumf kan ha varit hans femte i det klassiska motionsloppet i sommarstugeområdet mellan Rejmyre och Simonstorp. Klassvinnaren var i praktiken i ledning från start till mål.

– Det var riktigt, riktigt varmt. Eftersom jag fick springa mycket ensam blev det ännu jobbigare. Jag försökte höja tempot i början och i slutet och det fungerade, säger Daniel Erici, som har ett förflutet som skidåkare, när han pustar ut i målfållan.

Damsegrarinnan, Anna Carlén, hade det också kämpigt utefter den sex kilometer långa bansträckningen i naturskön miljö.

– Tungt och varmt. Nu är det bara skönt att vara i mål. Jag var ganska trött i slutet av loppet, säger hon efter målgången.

Tävlingsledaren Ronny Ericsson kunde räkna in drygt 110 deltagare i olika åldrar innan startfältet släpptes iväg.

– Det är många nya ansikten i området och det är kul. Bränntorps fritidsområde rymmer över 300 tomter och räkna med ungefär tre, fyra personer i varje kåk så här års så blir det folk. Under midsommarafton kände jag inte ens igen hälften!

Den 31:a upplagan av Bränntorpsmaran lockade som vanligt en härlig blandning av löpare med varierande målsättningar. Bettan Rydgren är välkänt ansikte på startlinjen. I år lovade hon att försöka springa mer än gå under banans tre kilometer.

– Jag har nog varit med i tio-femton år. Förra året tog jag för första gången långa banan. Nu ska jag försöka springa den lilla sträckan utan några som helst tidsmål. Omgivningarna är jättefina, det får ta den tid det tar, säger hon och skrattar.