Läs mer: Prästen sjuk igen – förhandlingen inställd.

Det hela har hunnit bli en följetong i Norrköpings tingsrätt. Fyra gånger har man kallat till huvudförhandling om åtalet mot mannen – tre gånger har han uteblivit. Den fjärde gången fick dessutom prästens försvarare förhinder och rättegången fick ställas in.

Efter måndagens inställda förhandling, där ex-prästen uppgivit att han drabbats av ett akut blodtrycksfall, häktades han i sin frånvaro. Vid 22-tiden på kvällen greps han av polisen, enligt vad NT erfar i sin bostad i Finspångs kommun.

Läs mer: Bluffmisstänkt präst greps av polisen.

På tisdagen hölls häktningsförhandlingar i tingsrätten och mannen krävde då att släppas på fri fot igen.

– Kommer du att infinna dig i rätten den här gången då?, undrade åklagare Anna Lander.

– Ja, min ambition är att få det här ur världen nu, sade prästen och berättade att han flera gånger har haft otur i samband med tingsrättsförhandlingarna.

På måndagen ledde hans diabetes till en kollaps som krävde sjukhusvård i Stockholm. Vid ett tidigare försök drabbades han av magsjuka och vid ett tillfälle blev han strandsatt i Ukraina och hann inte tillbaka i tid. Han framhöll också att han har känt en tuff press från massmedia och var bland annat kritisk till NT:s bevakning av fallet.

Åklagaren var dock inte imponerad av förklaringarna och krävde att mannen hålls fortsatt frihetsberövad, så att rättegången kan genomföras en gång för alla.

Och efter en bara tjugo minuter lång förhandling gick även tingsrätten på åklagarens linje och motiverade en fortsatt häktning med "en närmast uppenbar flyktfara".

Prästen ska därmed hållas häktad till dess att huvudförhandlingen, som hålls på måndag nästa vecka, är avklarad.