Redan innan start stod det klart att någon annan löpare skulle ta över tronen i den äldsta herrklassen eftersom fjolårsvinnaren Daniel Erici inte deltog. Det sex kilometer långa loppet bjöd på dramatiska och oväntade vändningar.

Norrköpingslöparen Mikael Wiktorsson hade ledningen med 150 meter när han sprang fel väg. Efter honom följde ytterligare två löpare.När trion efter 300 meter upptäckte sitt misstag och vände tillbaka var Fredrik Sundström plötsligt och oväntat i ledningen och vann också loppet.

– Vi hade lite för bråttom och läste fel på skylten. Skyltningen var det inget fel på så vi har bara oss själva att skylla, kommenterar han fadäsen.

Artikelbild

| Drama. Fredrik Sundström vann herrklassen i Bränntorps­Maran efter lite dramatik.

Det var första gången han ställde upp, men på stående fot lovade han att återkomma nästa sommar för att försöka försvara sin titel.

Även för bästa kvinna var det debut i BränntorpsMaran och även hon var förvånad.

– Jag förstod inte själv att jag var i ledningen. Vid sista vattenstationen fick jag veta att jag var första tjejen där och då var det bara att ge allt sista en och en halv kilometern, berättar Lotta Ljung.

Sammanlagt genomförde 118 personer maran, som i första hand ska ses som ett motionslopp, vilket arrangören Kalbo badhusförening är nöjd med. Vädret var bästa tänkbara med en behaglig temperatur både i skogen, på vägarna. Till och med i backarna. Yngst av alla deltagare var Vera Nilsson, ett och ett halvt år.