– Det är alltid svårt att sätta ett pris på det jag gör. Men en dam från New Jersey köpte tavlan jag hade med mig, "Thoughts", för ett femsiffrigt belopp utan att blinka. I efterhand kan jag tycka att det var synd att jag inte hade någon mer tavla med mig, men jag hade ingen färdig, berättar Marie och skrattar.

Hon är nyligen hemkommen från världens största konstutställning, Art Expo, vid Pier 94 intill Hudson River i New York. Totalt fanns cirka 600 gallerier på plats, varje gallerie hade med sig sina konstnärer.

– En fantastisk upplevelse att få ta in alla intryck och träffa alla människor, säger Marie som representerade Gallery International Masters från Santa Barbara.

Intresset för Maries konst växer, inte minst i USA, och ytterligare ett par resor är inplanerade.

– Ja, mitt galleri vill ha med mig på en utställning i Miami i höst och i Las Vegas i slutet av året. Om jag personligen åker till Miami vet jag inte ännu.

Det finns nämligen ett bekymmer att bo i Sverige och vara het konstnär i USA. Det stavas flygrädsla.

– Hmm, det blir bara värre och värre. Jag måste ta tag i det och kanske få professionell hjälp. Min flygrädsla är ett stort problem, säger Marie.

Den närmaste tiden handlar det om att hitta inspiration igen och fortsätta måla.

– Ja, jag har en del beställningar som måste bli färdiga och sedan får jag fundera över vad jag ska måla. Det vet jag inte förren jag sitter med penseln framför duken, förklarar konstnären som fortsätter sin succé i USA.