-Hör jag en låt som jag tycker är bra vill jag genast försöka måla av artisten och vad låten förmedlar. Tänk att vi i lilla Sverige har så många duktiga musiker. Den musikaliska bredden är smått fantastisk, berättar Marie Åkerlund och rättar till det enkla trästafliet i trädgården på Kvarnsjövägen.

Målat har hon gjort så länge hon kan minnas. Från akvarell och olja till dagens blyertsteckningar. Oftast har hobbyn kommit och gått i perioder. I dag ser hon skapandet som en skön avkoppling till massöryrket.

Avkopplande
-För mig finns det inget bättre sätt att gå ned i varv än att sitta ned och teckna utifrån egna fotografier eller andras bilder. Men får jag inte lyssna på musik när jag jobbar så blir det ingenting gjort, berättar hon glatt.

Artikelbild

| Takidas sångare Robert Pettersson vid mikrofonen. Illustration: Marie Åkerlund

Samarbetet med Takida startade med att Marie Åkerlund lade ut sina Takida-teckningar på Facebook. I takt med att fans hörde av sig och gjorde beställningar ville också Chris Rehn och Tomas Wallin i bandet ha varsitt exemplar. På så sätt fick hon mer kontakt med grabbarna som i höst hjälper henne att sälja konstverken.

Tecknandet tar tid
-I november hoppas jag att auktionsförsäljningen kan komma igång på allvar. Hittills är tre teckningar klara, men jag behöver ytterligare fyra, fem till innan jag vågar mig på att sälja dem. Med tanke på att varje teckning i Takida-temat tar mellan 15 och 25 timmar beroende på alla detaljer har jag att göra under hösten, säger hon.