Svartsjuk man slog kvinna i magen

En man i 20-årsåldern döms mot sitt nekande för misshandel av sin tidigare flickvän. Han har bland annat slagit henne i magen och dragit henne i håret.

Ett bråk bröt ut när mannen ville gå igenom kvinnans telefon, något hon motsatte sig.

Ett bråk bröt ut när mannen ville gå igenom kvinnans telefon, något hon motsatte sig.

Foto: Genrebild/Mostphoto

Finspångs kommun2019-11-19 12:00

Det var i mars 2018 som en man i 20-årsåldern besökte en kvinna som han haft en relation med, som bor tillsammans med sin mamma. 

Personerna hade varit ett par i ett år, men när händelsen utspelade sig uttryckte bägge parter en osäkerhet kring om förhållandet var avslutat eller inte. Förhållandet beskrivs inledningsvis som bra, men efter ett tag ska mannen ha visat svartsjuka. 

I bostaden i Finspång bröt ett bråk ut när mannen ville gå igenom kvinnans telefon, något hon motsatte sig. När mannen uttryckte att hon "skulle passa sig" blev hon rädd och gav honom telefonen. 

I telefonen raderade han kontakter och konversationer på Snapchat som kvinnan haft med killkompisar. Hon ska inte ha fått lämna rummet och när hon gick på toaletten blev hon vaktad.

När mannen senare skulle lämna bostaden ville kvinnan ha tillbaka sin telefon, men mannen ville inte lämna den ifrån sig. Hon tog tillbaka telefonen ändå, varpå mannen tog ett hårt tag i hennes högra överarm. Därefter ska han ha sparkat henne på benet och dragit henne i håret. Han utdelade dessutom ett knytnävsslag mot magen så att hon tappade luften. När kvinnans mamma kom in i rummet upphörde misshandeln. 

Mannen förnekar brott, men döms för misshandel och ska betala ett skadestånd på 11 250 kronor till kvinnan. Han döms även för misshandel, olaga hot och skadegörelse för en händelse som utspelat sig i mars i år, samt för ett fall av dieselstöld.

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!