– Sedan i fredags fungerar vår mobiltäckning igen, vilket är glädjande, säger Inger Gunterberg, pressansvarig på Telia.

Det var för en vecka sedan som Telias mobilnät slogs ut i hela Lotorpsområdet. Detta berodde på att företagets kommunikationsutrustning plockats ner från vattentornet. Anledningen till detta var att risken för att vattentornet skulle rasa blivit mer akut.

Tidningen träffade bland andra Kenneth Carlborg, ägare till Lotorps vandrarhem, som drabbades hårt eftersom potentiella kunder inte kunde nå honom. Men nu ska alltså allting vara löst och fungera igen.

– Jag måste kunna bli nådd om verksamheten ska överleva. Därför bytte jag till en annan operatör i förra veckan som har riktigt bra täckning. Vi har en mobiltelefon med kontantkort från Telia och med den är det fortfarande svajigt. Ibland finns det ingen täckning och ibland fungerar den hjälpligt, säger Kenneth Carlborg.

Enligt Telia så ska deras mobiltäckning i Lotorp fungera som den ska.

– Vi håller som bäst på att sätta upp en temporär lösning i centrala Lotorp. Tjänsten har fungerat sedan i fredags, men när den temporära lösningen är igång till 100 procent så förstärks mottagningen ännu mer. Sedan har vi en fortsatt bra dialog med kommunen var vi bäst placerar en mer långsiktig lösning, berättar Inger Gunterberg.

När kan det bli klart?

– Det kan jag inte svara på i nuläget.

När det gäller eventuella ersättningsanspråk för avbrott i sitt mobilabonnemang rekommenderar Inger Gunterberg att kunden hör av sig till Telias kundtjänst.